Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Για τη συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής στο Σύνταγμα


     Στις 30/11/2013 η Χρυσή Αυγή καλεί συγκέντρωση στο Σύνταγμα για να κάνει επίδειξη δύναμης και να ζητήσει την αποφυλάκιση των βουλευτών της που βρίσκονται στη φυλακή. Κρατούσαν ελληνικές σημαίες και πυρσούς για να δώσουν μεγαλύτερη ένταση και να δυναμιτίσουν το κλίμα. Παρόλα αυτά, και ενώ έκαναν λόγο για 50.000 άτομα στη συγκέντρωσή τους (ως γνωστοί απόγονοι του Γκέμπελς ξέρουν να παραποιούν την αλήθεια), η πραγματικότητα τους διέψευσε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, αφού στην ουσία δεν υπήρχαν παραπάνω από 3.000 άτομα. Γιατί όμως, αν και είναι αστείο το γεγονός ότι δεν κατάφεραν να μαζέψουν κόσμο στο πιο κεντρικό σημείο της χώρας, εμείς δεν πρέπει να εφησυχαζόμαστε;

     Δεν πρέπει να εφησυχαζόμαστε για διάφορους λόγους: 1) Ο πραγματικός πυρήνας της Χρυσής Αυγής, δηλαδή οι απόγονοι των ταγματασφαλιτών και οι νεοναζί δεν είναι πάνω από 10.000-20.000 σε όλη την επικράτεια της Ελλάδας. Αυτό το νούμερο προκύπτει από το γεγονός ότι στις Ευρωεκλογές του 2009, τότε που η Χρυσή Αυγή δεν ήταν της μόδας, πήρε γύρω στις 20.000 ψήφους, ένα ποσοστό που αντιστοιχούσε στο 0,2 % του ελληνικού πληθυσμού. Με δεδομένο ότι αυτές τις ψήφους της πήρε σε όλη την Ελλάδα, είναι λογικό να μην είναι όλα τα σκληροπυρηνικά μέλη στην Αθήνα, αυτοί δηλαδή που κάνουν ό,τι λέει το κόμμα, και άρα ο αριθμός που μαζεύτηκε στη συγκέντρωση είναι κυρίως οι σκληροπυρηνικοί της Αθήνας και των γύρω περιοχών.

     2) Ναι,αλλά στις εκλογές του 2012 πήραν σχεδόν 440.000 ψήφους, μπορεί να ισχυριστεί κάποιος. Που είναι όμως όλοι αυτοί που τους ψήφισαν; Είναι πολύ απλή η απάντηση. Αυτοί που τους ψήφισαν δεν έχουν κατεβεί και ούτε πρόκειται να κατέβουν σε πορεία στη ζωή τους. Είναι οι κλασσικοί Ελληναράδες που ποτέ τους δε νοιάστηκαν για τα προβλήματα του διπλανού τους, παρά μόνο για την πάρτη τους. Είναι οι Ελληναράδες που έτρεχαν πίσω από βουλευτές για να διοριστούν σε κάποια θέση και μόνο όταν η κατάσταση επιδεινώθηκε θυμήθηκαν να πουν ότι "για όλα φταίνε οι αλήτες οι πολιτικοί", λες και δεν ήταν αυτοί που τους είχαν ψηφίσει. Είναι οι Ελληναράδες που γουστάρουν να βλέπουν τη Ρωσίδα στο κωλόμπαρο και να έχουν τους Αλβανούς και τους Πακιστανούς στα χωράφια, αλλά όταν δεν έχουν λεφτά στην τσέπη κατηγορούν τους μετανάστες ότι τους κλεβουν τις δουλειές και για αυτό το λόγο στήριξαν τη Χρυσή Αυγή για να "ξεβρωμίσει ο τόπος". Είναι όλοι αυτοί οι Ελληναράδες που νιώθουν περήφανοι για την καταγωγή τους, θεωρώντας τους εαυτούς τους απόγονους των αρχαίων Ελλήνων, αλλά δεν έχουν πατήσει ποτέ σε ούτε ένα μουσείο ή αρχαιολογικό χώρο, ενώ ζήτημα είναι αν ξέρουν να ξεχωρίζουν τον Αισχύλο από τον Αριστοφάνη. Είναι τέλος, όλοι αυτοί, μικροί και μεγάλοι, που δεν ασχολήθηκαν ποτέ σοβαρά με την πολιτική ζωή της χώρας και δεν ενδιαφέρθηκαν για τα κοινωνικά ζητήματα που υπήρχαν, προσηλωμένοι στη θρησκεία, βλέποντας παντού εχθρούς, π.χ στους ομοφυλόφιλους, στους εξαρτημένους και σε κάθε άλλη ομάδα που η κοινωνία μας ορίζει ως μειονότητα. Αυτοί είναι οι πραγματικοί ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής.

     3) Εφόσον, όμως, αυτοί είναι οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής, θα περίμενε κανένας να έχουν και φιλοναζιστικές τάσεις, κάτι που ωστόσο δεν ισχύει. Πράγματι, η πλειοψηφία των ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής δεν είναι υπέρμαχοι του Χίτλερ, ίσα ίσα που παίζει και να τον μισούν ή έστω να μη συμφωνούν με αυτά που έκανε. Αυτοί που στήριξαν τη Χρυσή Αυγή είναι στην πραγματικότητα χουντικοί, φιλοβασιλικοί (αν και δεν ξέρω πώς τα βρίσκουν μεταξύ τους) και διάφοροι άλλοι υπερσυντηριτικοί δεξιοί. Όλοι οι παραπάνω θεωρούν ότι η χούντα έκανε καλό στην Ελλάδα, αγνοώντας επιδεικτικά τους θανάτους και τους βασανισμούς αριστερών και δημοκρατών αγωνιστών, ενώ μάλιστα υπερτονίζουν ότι όσο είχαμε χούντα στην Ελλάδα χτίστηκαν δρόμοι και σπίτια, ενώ μάλιστα αυτοί που κυβερνούσαν δεν "έφαγαν τα λεφτά του κοσμάκη", σαν "τους αλήτες τους πολιτικούς που έχουμε σήμερα". Ειδικά για το τελευταίο, παρατίθεται λινκ στο τέλος του άρθρου που αποδεικνύει τι ίσχυε κατά τη διάρκεια της 7ετίας σχετικά με τους κυβερνώντες και αν έφαγαν λεφτά ή όχι.

     Παίρνοντας υπόψιν όλα τα παραπάνω, η συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής στο Σύνταγμα δεν είναι αντιπροσωπευτική του κόσμου που τη στηρίζει. Για να επέλθει αλλαγή στο τρόπο σκέψης των ατόμων που τη στηρίζουν, χρειάζεται μια συθέμελη αλλαγή ολόκληρης της κοινωνίας, ο σεβασμός στη διαφορετικότητα και η γενικότερη αλλαγή νοοτροπίας, η οποία μπορεί να προέλθει μόνο από την παιδεία και τον πολιτισμό.

     ΥΓ.1 Γιατί η αστυνομία άφησε να διεξαχθεί κανονικά η συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής στο κέντρο της πόλης αλλά απαγόρεψε την αντιφασιστική πορεία που γινόταν σε διαφορετικό μέρος της Αθήνας;

     ΥΓ.2 Γιατί η αστυνομία δε διέταξε το κλείσιμο του σταθμού του μετρό, όπως κάνει όταν υπάρχουν άλλες πορείες και καλέσματα, π.χ γενικές απεργίες, αντιφασιστικά καλέσματα κλπ. ;

     ΥΓ.3 Τουλάχιστον στη συγκέντρωση, φανερώθηκε και το γνωστό πολιτιστικό πρόσωπο της Χρυσή Αυγής, αφού κατά τη διάρκεια της προσυγκέντρωσης ακούγονταν τραγούδια του "συντρόφου" Νότη Σφακιανάκη, δίνοντας μια άλλη "εσάνς" στην ατμόσφαιρα.

      Εδώ και το άρθρο του Ιού, για τα 7 χρόνια αρπαχτής των συνταγματών!http://www.iospress.gr/ios2010/ios20100725.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου