Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Μπήκαν στην ΕΡΤ οι εχθροί και γιατί φταίμε εμείς


     Αυτό που περιμέναμε όλοι εδώ και καιρό να συμβεί, να μπουν δηλαδή τα ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, τελικά συνέβη τα ξημερώματα της Πέμπτης 07/11/2013. Τα ΜΑΤ, με παρουσία εισαγγελέα, μπήκαν στις 4 τα ξημερώματα στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ και στις 8:30 έβαλαν λουκέτο με χειροπέδες στην καγκελόπορτα. Η εντολή για την επέμβαση δόθηκε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά αλλά και από το συνέταιρο του πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ Βαγγέλη Βενιζέλο.

     Τα πράγματα φίλοι μου είναι πολύ απλά. Ίσως ακόμη πιο απλά από ότι πιστεύαμε. Η κυβέρνηση βλέπει ότι δεν κουνιέται φύλλο και κάνει ότι γουστάρει. Απολύσεις στο δημόσιο τομέα, περικοπές σε υγεία και παιδεία, μειώσεις μισθών και συντάξεων και εμείς δεν κάνουμε τίποτα. Ίσα-ίσα που λέμε και ευχαριστώ που υπάρχουν και τα προγράμματα κοινωφελής εργασίας και παίρνουν όσοι δουλεύουν 490 ολόκληρα ευρώ αν είναι άνω των 25 ετών και 427 ευρώ αν είναι κατω των 25 (περιττό να πούμε ότι για αυτά τα προγράμματα το προηγούμενο μήνα δήλωσαν 160.000 άτομα για 10.000 θέσεις.Success story baby!).

     Και φυσικά φταίμε εμείς για το γεγονός ότι δεν κουνιέται φύλλο. Στη γενική απεργία της 6ης Νοεμβρίου, ελάχιστα άτομα υπήρχαν στις πορείες στις μεγάλες πόλεις. Ακόμα και στην ίδια την ΕΡΤ ελάχιστα άτομα υπήρχαν για να την υπερασπίσουν. Τώρα μόνο και κατόπιν εορτής γίνονται καλέσματα σε πόλεις της Ελλάδας για στήριξη στον αγώνα των εργαζομένων.Ακόμα και μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, που υπήρχε η δυνατότητα αναζωπύρωσης ενός κινήματος σε λήθαργο, μετά από λίγες μέρες όλα ξεχάστηκαν. Έγιναν και τα σκηνικά με τη μικρή Μαρία και όλα ξεχάστηκαν. Ξεχνάμε γρήγορα σαν λαός.

     O Σαμαράς βλέπει ότι το πεδίο είναι ανοιχτό για να περάσει ότι θέλει. Αυταρχικά. Η Ελλάδα αναλαμβάνει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε 2 μήνες και θα ήταν ένα βαρύ πλήγμα για αυτόν αν υπήρχε μια "ΔημόσιαΤηλεόραση" και μία Ελληνική Ραδιοφωνία και Τηλεόραση. Οπότε περίμενε για να δει πώς θα πάει και η απεργία και έδρασε την κατάλληλη στιγμή. Το ίδιο βράδυ κιόλας. Αν το έκανε πιο πριν, οι κινητοποιήσεις ίσως και να ήταν μαζικές. Αλλά απ'ότι φαίνεται παίρνουμε αυτό που μας αξίζει.

     Η ΕΡΤ έκλεισε προς το παρόν. Για να μην γίνει αυτό το ζοφερό παρόν η πραγματικοτητά μας, πρέπει να αντιδράσουμε. ΤΩΡΑ. Η ΕΡΤ, παρόλα τα προβλήματά της, σημαίνει πολιτισμός και μια διαφορετική ματιά απ'ότι μας πασάρουν τα ιδιωτικά Μέσα Μαζικής Προπαγάνδας και Παραπληροφόρησης. Αν δεν θέλουμε να ακούμε μόνο τον Πρετεντέρη, την Τρέμη, τον Ευαγγελάτο και όλους αυτούς και όλοι αυτοί να είναι η μόνη φωνή που ακούγεται από την τηλεόραση, πρέπει να αντιδράσουμε. Αν δεν θέλουμε να βλέπουμε στις τηλεοράσεις πρωινιάτικα μοντέλα στα οποία κανούν αποτρίχωση και ο καμεραμάν κάνει ζουμ στο κώλο του μοντέλου, πρέπει να αντιδράσουμε.

     Είναι ένα από τα τελευταία χαρτιά που μας μένει να παίξουμε απέναντι σε αυτή την κυβέρνηση.Αν όχι τώρα πότε; Αν όχι εμείς ποιοι;

     ΥΓ. 1 Ντρέπομαι που το λέω, αλλά είδα και εγώ το εν λόγω βίντεο με τον κώλο του μοντέλου. Πόσο πιο εξευτελισμός σε αυτή τη τηλεόραση;
     ΥΓ. 2 Αυτό το ΕΣΡ κανά πρόστιμο θα ρίξει ή το μόνο που ξέρει να κάνει είναι να λογοκρίνει τα φιλιά ομοφυλοφίλων και να κόβει τις διάφορες βρισιές;
     ΥΓ. 3 Μπορούμε πολύ απλά να πετάξουμε και τις τηλεοράσεις μας. Εγώ δεν έχω πλέον στο σπίτι και ησύχασα. Αλλά για αυτούς που έχουν, πρέπει να διαφυλαξουμε την ΕΡΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου