Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

To twitter ως μέσο δικτύωσης και αλληλεγγύης(συνέχεια)

     Πριν από 2 εβδομάδες έγραψα ένα άρθρο για το τουίτερ, και πώς μπορεί να λειτουργήσει ως μέσο δικτύωσης και αλληλεγγύης. Μετά τη μεγάλη επιτυχία του hastag  #aggeliesergasias, άρχισα να πιστεύω ότι όλοι αυτοί που ασχολήθηκαν με αυτό, είτε ποστάροντας για διάφορες δουλειές είτε ψάχνοντας για δουλειές, θα μπορούσαν να προχωρήσουν σε ένα επόμενο στάδιο που μπορεί να είναι εξίσου ουσιαστικό και να βοηθήσει ακόμη περισσότερους ανθρώπους. Έτσι λοιπόν, αποφάσισα να γράψω αυτό το άρθρο για να προτείνω μια ιδέα για το πώς μπορεί να συνεχιστεί η αλληλεγγύη και η δικτύωση που ξεκίνησε από το #aggeliesergasias.

     Αυτό που σκέφτηκα είναι ότι, αντί να ψάχνουμε για θέσεις εργασίας, θα μπορούσαμε οι ίδιοι να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας για τους εαυτούς μας. Αν μαζευτούμε π.χ. 10 άτομα(ένας ψυχολόγος,ένας φιλόλογος,ένας υδραυλικός,ένας ηλεκτρολόγος κλπ.), θα μπορούσαμε να φτιάξουμε κάτι σαν δίκτυο(προφανώς χωρίς αφεντικά και βασισμένο στις έννοιες της αυτοδιαχείρισης και αυτοοργάνωσης). Μέσα από αυτό το δίκτυο,που θα μπορούσε αρχικά να δημιουργηθεί από ένα hastag ή μια σελίδα στο ίντερνετ,θα μπορούσαμε να οργανωθούμε με τέτοιο τρόπο,ώστε να μπορεί ο καθένας να βάλει τα προσωπικά του στοιχεία και τι υπηρεσίες μπορεί να προσφέρει. Στη συνέχεια,θα πρέπει η σελίδα να γίνει γνωστή και να κατευθύνουμε όποιον μπορούμε να μπαίνει σε αυτή τη σελίδα αν ψάχνει κάποιον για δουλειά. Για παράδειγμα,αν ξέρω ότι ένας φίλος μου ψάχνει για υδραυλικό,να του συστήνω αυτή τη σελίδα και να μπορεί να τον βρει από εκεί μέσα. Αυτό,έχει περισσότερα πλεονεκτήματα σε σχέση με το να ψάξεις π.χ. τον χρυσό οδηγό,γιατί δίνεις το παράδειγμα της αλληλεγγύης. Επίσης,αν οι υπηρεσίες που προσφέρονται είναι καλές,όλο και περισσότερο κόσμος θα το διαφημίσει και θα το προμοτάρει(και μια σελίδα στο fb θα μπορούσε να βοηθήσει).

     Παράλληλα με αυτό,τα άτομα που ενδιαφέρονται να το τρέξουν,θα πρέπει να έρθουν σε φυσική επαφή μεταξύ τους,έτσι ώστε να μπορούν να δομηθούν ουσιαστικές σχέσεις μεταξύ τους. Έπειτα από αυτό τα άτομα θα μπορούσαν να βρουν και κάποιο χώρο,έτσι ώστε όποιος/α θέλει να τους βρει,να ανατρέξει σε αυτό το χώρο. Αυτός ο χώρος,για να καλύψει τα έξοδα του,θα μπορεί να φτιάχνει διάφορες κουζίνες ή πάρτυ ή χαρισοπάζαρα,όπου ο καθένας θα χαρίζει ή θα πουλάει σε πολύ χαμηλές τιμές πράγματα που δεν χρειάζεται πλέον. Η προπαγάνδιση και του χώρου μπορεί να γίνει με πολλούς και διάφορους τρόπους(facebook,twiitter κλπ.)
 
     Αν κάποιος/α θεωρεί τις παραπάνω ιδέες σοβαρές, υλοποιήσιμες και θέλει να συμμετάσχει, μπορεί να μου στείλει ένα dm στο twitter ή ένα μήνυμα στη σελίδα https://www.facebook.com/Mikromegalos στο facebook. Όποιος/α έχει ενστάσεις, διαφωνεί σε κάτι μπορεί επίσης να επικοινωνήσει. Όλες οι απόψεις δεκτές!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου