Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Ελληνική Δικαιοσύνη, έπιασες πάτο (;)


     Λίγο πολύ, όλοι έχουμε πει τουλάχιστον μία φορά τα τελευταία χρόνια την φράση "Πιάσαμε πάτο". Είτε όταν πρόκειται για περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, οπού συνήθως λέμε, "εντάξει, δε γίνεται να κοπούν άλλο οι μισθοί και οι συντάξεις, πιάσαμε πάτο", αλλά πάντα κόβονται κι άλλο, είτε στις περικοπές σε υγεία και παιδεία όπου γίνεται ακριβώς το ίδιο πράγμα, έχουμε την εντύπωση ότι ο πάτος κάπου τελειώνει, αλλά τελικά είναι αβαθής. Κάτι αντίστοιχο συνέβη σήμερα και με την Ελληνική Δικαιοσύνη.

     Γενικότερα, όποιος είχε εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη μάλλον είναι ή πολύ αφελής ή πολύ ρομαντικός. Υπάρχουν βέβαια και οι στιγμές που αποδίδεται δικαιοσύνη, αλλά αυτές έχουν καταλήξει να είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας. Ο κανόνας είναι η παραγραφή των εγκλημάτων του Μελισσανίδη, του Κόκκαλη, του Θέμου, η παράνομη κράτηση άνω των 18 μηνών του Κώστα Σακκά (θα αναφερθώ αργότερα και στη περίπτωσή του) και άλλα. Το Σάββατο υπήρξε η πίστη/ελπίδα ότι,  έστω και αργά, έστω και με παρέμβαση ανωτέρων,  η δικαιοσύνη θα έκανε το έργο της (βέβαια αυτή πίστη δεν υπήρχε από όλους γιατί αρκετοί βλέπαμε τα παιχνίδια που παιζόταν πίσω από αυτή την ιστορία, αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα). Μόλις 4 μέρες μετά, με την αποφυλάκιση όλων των μελών πλην του Λαγού, αποδείχτηκε με τον πιο περίτρανο τρόπο ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη έπιασε πάτο ή ότι τουλάχιστον είναι κοντά σε αυτόν.

     Τι μαθαίνουμε όμως από όλη αυτή την ιστορία; Πάρα πολλά πράγματα: 1ον) Η Ελληνική Δικαιοσύνη δε μπορεί να προστατέψει κανέναν που την εμπιστεύεται. Πιο συγκεκριμένα, ο μάρτυρας κατηγορίας της Χρυσής Αυγής, που έδωσε τόσες πληροφορίες για τα εσωτερικά και τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης είναι αβοήθητος, απροστάτευτος. Και όχι μόνο αυτό, αλλά τα στοιχεία του μάρτυρα είναι πλέον στη δημοσιότητα, καθώς τα στοιχεία του προστατευόμενου μάρτυρα συμπεριλήφθηκαν στη δικογραφία και μοιράστηκαν ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ και στους δικηγόρους των κατηγορουμένων. Μάλιστα, ο Κασιδιάρης φάνηκε ενήμερος για τον μάρτυρα τονίζοντας ότι ξέρει για αυτόν. Με λίγα λόγια, όχι μόνο ο μάρτυρας, αλλά και η οικογένεια και οι φίλοι του είναι πλέον σε κίνδυνο!!!

     2ον) Με όλον αυτόν τον ντόρο που έγινε όλες αυτές τις μέρες γύρω από τη Χρυσή Αυγή, οι αθωωμένοι βουλευτές εμφανίζονται/ θα εμφανιστούν πλέον στον λαό ως μάγκες, αντισυστημικοί και νόμιμοι. Μάγκες, γιατί σε αντίθεση με τους άλλους πολιτικούς "λαμόγια" που δεν έχουν πάει ποτέ φυλακή, αυτοί πήγαν. Αντισυστημικοί, γιατί σε αντίθεση με όλους τους άλλους που δεν τους αγγίζει η δικαιοσύνη, αυτούς όχι μόνο τους συνέλαβαν, αλλά τους έβαλαν και στη φυλακή. Και τέλος νόμιμοι, γιατί για να τους αφήνει η Ελληνική Δικαιοσύνη, αυτό πάει να πει ότι δεν έχουν κάνει κάτι μεμπτό (όλη αυτή η παράγραφος αφορά στο πώς θα παρουσιάσουν οι ίδιοι οι χρυσαυγίτες τους εαυτούς τους στο κόσμο και πώς θα εμφανιστούν πλέον στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όλοι αυτοί που λένε ότι "εγώ δε ψηφίζω Χρυσή Αυγή, αλλά..." Σε καμία περίπτωση, ο γραφών δεν έχει τέτοιες απόψεις). Μάλιστα, μετά τη κατρακύλα των ποσοστών της Χρυσής Αυγής τις τελευταίες μέρες, η αποφυλάκιση των βουλευτών θα τους δώσει ώθηση για να ανέβουν δημοσκοπικά.

     3ον) Κατανοήσαμε ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη δε λειτουργεί ανεξάρτητα, αλλά υπόκειται στις πιέσεις των κυβερνώντων. Ο ίδιος ο Δένδιας είπε ότι ο Σαμαράς ήταν αυτός που έδωσε την εντολή στην Ελληνική Δικαιοσύνη να ψάξει για τη Χρυσή Αυγή και να τους απαγγείλει κατηγορίες. Βλέπουμε δηλαδή ότι κάποιος άλλος πρέπει να  παρακινήσει τη Δικαιοσύνη για να κάνει τη δουλειά της.

     4ον) Η Νέα Δημοκρατία για άλλη μια φορά έκανε επίδειξη δύναμης. Το είχε κάνει και στο παρελθόν με την ΕΡΤ, με αποτέλεσμα να φύγει ο Κουβέλης από τη κυβέρνηση. Αυτή τη φορά όμως είναι διαφορετική η κατάσταση. Με το να βάλει τους χρυσαυγίτες στη φυλακή (έστω και για τόσο λίγο), έστειλε ένα μήνυμα στην ίδια την Χρυσή Αυγή. Με τις δημοσκοπήσεις να τους δείχνουν σε διπλάσια ποσοστά, οι χρυσαυγίτες είχαν αρχίσει να παίρνουν θάρρος (όχι ότι πριν δεν είχαν, αλλά τώρα τελευταία είχαν αποθρασυνθεί εντελώς). Ο Σαμαράς έβλεπε απογοητευμένους ψηφοφόρους του να μετακινούνται προς τη Χρυσή Αυγή και ήθελε να τους επαναφέρει στο μαντρί. Έτσι λοιπόν, έδειξε ποιος κάνει ακόμα κουμάντο στα πράγματα και κέρδισε κάποιους από αυτούς που είχε χάσει και λογικά θα έχανε στις επόμενες εκλογές.

     5ον) Ξεμπροστιάστηκαν τα Μέσα Μαζικής Προπαγάνδας και Παραπληροφόρησης. Τα ίδια μέσα που τόσο καιρό πρόβαλαν τη Χρυσή Αυγή, ήταν τα ίδια που την πρόδωσαν και άρχισαν να τους κατακεραυνώνουν, λες και τόσο καιρό δεν ήξεραν τίποτα. Θυμίζει και λίγο το φιλί του Ιούδα στο Χριστό, δηλαδή πρώτα οι δημοσιογράφοι ήταν καλοί με τους χρυσαυγίτες, τους πρόβαλαν όσο μπορούσαν, αλλά τελικά, εν μία νυκτί συνειδητοποίησαν τον αντιφασισμό τους και τους πέταξαν στο πυρ το εξώτερον. Τραγική ειρωνεία τώρα που βρίσκονται έξω, θα έχει σημασία να δούμε πώς θα τους προβάλουν από εδώ και πέρα.

     6ον) Η στάση της Ελληνικής Δικαιοσύνης είναι πλέον ξεκάθαρη. Αναγνωρίζει ποιος είναι άκρο και ποιος όχι. Για την Ελληνική Δικαιοσύνη ο Κασιδιάρης και τα άλλα τα παιδιά, που κατηγορούνται για δολοφονίες, εκβιασμούς, ξέπλυμα χρήματος, πορνεία και άλλα, δεν είναι εγκληματίες και μπορούν να βγουν με εγγύηση μετά από μόλις 3 μέρες φυλάκισης, ενώ για κάποιους άλλους, όπως για παράδειγμα ο Σακκάς, που έμεινε προφυλακισμένος πολλούς μήνες παραπάνω από το ανώτατο όριο προφυλάκισης χωρίς δίκη που είναι οι 18 μήνες, δεν έφταναν μόνο αυτά, αλλά έπρεπε να κάνει και απεργία πείνας για 37 ημέρες για να μπορέσει τελικά η Ελληνική Δικαιοσύνη να τον αφήσει ελεύθερο με εγγύηση 30000 ευρώ. Μάλιστα, πολύ πιθανό η κυβέρνηση να φοβήθηκε μήπως και ο Σακκάς πεθάνει στη φυλακή ενώ ήταν παράνομα εκεί, κάτι που θα την εξέθετε και στον ελληνικό λαό αλλά και διεθνώς. Άλλο άκρο για την ελληνική κυβέρνηση, άρα και δικαιοσύνη, είναι και οι φυλακισμένοι από τις Σκουριές που μάχονται για την οικολογική προστασία του τόπου τους κ.ο.κ.

      Υ.Γ. Ξέρω ότι το άρθρο είναι μεγάλο και ίσως κουραστικό, αλλά όλα αυτά μου ήρθαν στο μυαλό, μόλις λίγες ώρες μετά την αποφυλάκιση των ναζιστών. Αναμένω με πολύ ενδιαφέρον τη συνέχεια στην όλη υπόθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου