Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Nαζί στη φυλακή:Μερικές απορίες που πρέπει να απαντηθούν


     Όταν ξυπνάς και βλέπεις τους Ναζί πίσω από τα σίδερα της φυλακής, δεν μπορείς παρά να αισθανθείς χαρούμενος. Αλλά μετά το πρώτο χαμόγελο, αρχίζουν ξαφνικά τα ερωτήματα:Γιατί έγινε αυτό τώρα;τόσο καιρό δεν ήξεραν την εγκληματική τους οργάνωση;έπρεπε να πεθάνει ένας άνθρωπος(Έλληνας,μετανάστες δολοφονούνταν εδώ και καιρό) για να ενδιαφερθεί η Δικαιοσύνη για τους εγκληματίες;Τι θα γίνει από εδώ και πέρα;

     Ας απαντήσουμε σε κάθε ερώτημα ξεχωριστά. 1ον)Γιατί συνελήφθησαν σήμερα; Είναι σχετικά απλή η απάντηση. Η κοινωνία όλο αυτό το διάστημα βρίσκεται σε αναβρασμό. Πρώτα οι εκπαιδευτικοί, έπειτα οι γιατροί, καθώς και οι διάφοροι δημόσιοι υπάλληλοι που τίθενται σε διαθεσιμότητα, έχουν αρχίσει να διαμαρτύρονται (οι φοιτητές βέβαια βρίσκονται σε αφασία καθώς δε πραγματοποιούνται ούτε συνελεύσεις,α αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία). Μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, χιλιάδες άνθρωποι σε όλη την Ελλάδα βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για τη δολοφονία ενός αντιφασίστα από ένα κόμμα που είναι στο Κοινοβούλιο. Η Νέα Δημοκρατία θα έχανε σε ψήφους(γιατί μόνο αυτό την νοιάζει, έρχονται μάλιστα και οι τοπικές εκλογές,μάλλον και οι κανονικές), οπότε έπρεπε να κάνει κάτι. Μέχρι πριν 2 εβδομάδες, στο πρόσωπο της Χρυσής Αυγής έβλεπε έναν πολιτικό σύμμαχο σε περίπτωση που τα πράγματα δεν της πήγαιναν όπως ήθελε. Αλλά μετά τη δολοφονία του Παύλου, έπρεπε να παίξει έναν άλλο ρόλο. Αυτόν του υπερασπιστή της Δημοκρατίας. Και αυτό μας παραπέμπει στο δεύτερο ερώτημα.

     2ον) Τόσο καιρό δεν ήξεραν την εγκληματική τους οργάνωση; Την ήξεραν. Βασικά την παραήξεραν. Αλλά τους συνέφερε ο ρόλος της Χρυσής Αυγής. Η Χρυσή Αυγή έκανε τη βρωμοδουλειά. Μαχαιρώματα μεταναστών, απεργοσπασία σε διάφορα εργοστάσια για να προστατευθούν τα συμφέροντα των χρηματοδοτών τους και άλλα, μπραβιλίκια σε διάφορους εφοπλιστές και άλλα. Η Νέα Δημοκρατία δε μπορούσε(φανερά τουλάχιστον) να κάνει όλα τα παραπάνω, οπότε κάποιος άλλος έπρεπε να τα κάνει. Και αυτός ο άλλος ήταν η Χρυσή Αυγή. Το μόνο που έπρεπε να κάνει η ΝΔ ήταν να τους καλύπτει. Και μέχρι σήμερα το έκανε. Και αυτό μας οδηγεί στο 3ο ερώτημα.

     3ον) Έπρεπε να πεθάνει κάποιος άνθρωπος για να συλληφθούν οι υπεύθυνοι; ΝΑΙ. Τόσο καιρό η Χρυσή Αυγή έκανε ανενόχλητη τα τάγματα εφόδου της σε διάφορες περιοχές στην Αθήνα και αλλού, αρκετές φορές μάλιστα και με τη συγκάλυψη των μπάτσων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν το πέσιμο στην ομάδα αφισοκόλλησης του ΚΚΕ. Αλλά και πάλι η αστυνομία δεν έκανε τίποτα. Μόνο μετά το θάνατο του Παύλου και αφού ο κόσμος βγήκε στους δρόμους, η ΝΔ θορυβήθηκε. Είδε ότι έχανε τη μπάλα, δηλαδή τις ψήφους. Ήρθε και η διεθνή κατακραυγή, σε μια κρίσιμη περίοδο, καθώς η Ελλάδα θα αναλάβει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε λίγους μήνες, ήρθαν και οι τοποθετήσεις των βουλευτών της Χρυσής Αυγής ότι θα παραιτηθούν(και άρα θα πάμε σε εθνικές εκλογές), οπότε η ΝΔ πιάστηκε αδιάβαστη και απροετοίμαστη. Τι έκανε λοιπόν; Όπως αναφέρθηκε και πριν, το αυτονόητο: έπαιξε το χαρτί της Δημοκρατίας. Έστειλε 32 φακέλους(!!!) σε ένα βράδυ στον Άρειο Πάγο με αποτέλεσμα να οδηγούνται σήμερα οι Χρυσαυγίτες στη φυλακή. Και καταλήγουμε στο 4ο ερώτημα.

     4ον)Τι θα γίνει από εδώ και πέρα; Γενικά δεν μπορώ να καταλάβω τα αντανακλαστικά της κοινωνίας μας. Καταλαβαίνω όμως αρκετά καλά τον ρόλο των ΜΜΕ και αυτό που θα ακολουθήσει από εδώ και πέρα θα είναι το εξής: Κανάλια και εφημερίδες θα δώσουν τα εύσημα στο Σαμαρά που εφάρμοσε τους Νόμους και συνέλαβε τους δολοφόνους. Στα social media, θα υπάρχουν 4 μερίδες ανθρώπων: α) αυτοί που θα χαίρονται αλλά θα ξέρουν ότι δεν είναι μόνο η φυλάκιση η λύση, β) αυτοί που θα βρίζουν το σύστημα και θα λένε ότι πιάνουν μόνο αυτούς και δε συλλαμβάνουν και τους άλλους και θα προσπαθούν να φανούν ως θιγμένοι (οι λεγόμενοι και χρυσαυγίτες του Ίντερνετ), γ)αυτοί που θα λένε ότι αφού συνελλήφθησαν οι χρυσαυγίτες, δεν έχουμε λόγο να βρίζουμε το Σαμαρά, γιατί εφάρμοσε το νόμο και δ) αυτοί που ποτέ δεν τους ένοιαζε τίποτα, οπότε ούτε καν θα ασχοληθούν. Τέλος, στις δημοσκοπήσεις, η Νέα Δημοκρατία θα ανεβαίνει συνεχώς, αφού θα λαμβάνει θετικά σχόλια για την εφαρμογή του νόμου, ο Συριζα θα βρίσκεται δεύτερος και καταϊδρωμένος, αφού δε θα έχει πάτημα για τη Χρυσή Αυγή, και οι τελευταίοι θα κατρακυλάνε μέχρι τα ΜΜΕ να τους ξαναπαίρνουν με θετικό μάτι(αν ξαναγίνει βέβαια αυτό).

     Παίρνοντας υπόψιν όλα τα παραπάνω, προσωπικά θεωρώ ότι είναι ένα πρώτο βήμα η ύπαρξη ναζιστών στη φυλακή. Αλλά μόνο ένα πρώτο βήμα. Ο φασισμός έχει εξαπλωθεί σε στρώματα της κοινωνίας και πρέπει να νικηθεί. Αλλά χρειάζονται πολλά για αυτό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου